Reflexologie

De behandeling van reflexzones is een natuurlijke geneeswijze.
Op uw handen en voeten bevinden zich zones die corresponderen met alle organen en weefsels van uw lichaam, de hand- en voetreflexzones.

Wat is reflexzonetherapie/reflexologie?  

Door drukpuntmassage van deze reflexzones worden de uitlopers van zenuwen geprikkeld en wordt de doorbloeding van het corresponderende lichaamsdeel verbeterd.
Afvalstoffen kunnen hierdoor beter door het lichaam worden losgelaten, zuurstof en voedingsstoffen kunnen beter worden opgenomen.
Massage van de reflexzones zorgt voor een diepe ontspanning van uw lichaam en geest.
Reflexologie zet aan tot een natuurlijke vorm van welzijn en ondersteunt de vitaliteit.
Hierdoor kunnen uw klachten afnemen of zelfs geheel verdwijnen.

Voor wie is reflexologie van toepassing?  

Reflexologie is geschikt voor volwassenen, kinderen en ook voor baby’s. Lees meer

Reflexzonemassage bij kinderen en baby’s wordt minder intensief en korter toegepast. Kinderen kunnen soms niet lekker in hun vel zitten en dat kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld darmkrampjes, (chronische) verkoudheid, oorontsteking, hoesten, slaapproblemen, bedplassen of overprikkeling. Kinderen hebben vaak snel resultaat en reageren direct op de massage van de reflexzones.

Behandeling van reflexzones tijdens de zwangerschap geeft verlichting bij klachten. Lees meer

Waarom juist tijdens of na de zwangerschap? Tijdens de zwangerschap werkt je lichaam hard en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Lichamelijk en geestelijk. Het is een goede voorbereiding op je bevalling. Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Cliënten ervaren een behandeling meestal als zeer weldadig en ontspannen. Reflexzone behandeling draagt bij aan het herstel van het natuurlijk evenwicht van het lichaam, werkt preventief en kan als ondersteuning naast reguliere behandelmethoden worden toegepast.

Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) en HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

De VNRT hanteert regels en normen op het gebied van opleiding, privacy, integriteit, hygiëne en praktijkinrichting. Leden zijn verplicht jaarlijks bijscholingen te volgen.

In het HBO register RBCZ ben ik ingeschreven als therapeut. Deze stichting legt verbindingen tussen therapeut en cliënt, zorgverzekeraar en zorgaanbieders, beroepsgroep en overheid.

Reflexzone behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraars.

Klik hier voor vergoedingenoverzicht van de VNRT

Reflexologie

Logo's